Solgården i Trelleborg

Du är här: Hem > Aktuellt

Solgården i Trelleborg

- vår blogg

‹ Tillbaka till bloggen
God fortsättning och tack för ett bra 2020!

Oj vilket år det har varit. Året 2020 kommer vi nog alla komma ihåg på ett speciellt sätt, kanske en del negativt. Men visst har året ändå bjudit på några ljusglimtar? Det hoppas vi i alla fall!

Vi på Solgården försöker lyfta fram de bästa med 2020 och ändå minnas det som ett bra år. För trots allt som har hänt i världen har det ändå gått väldigt bra. Börjar vi från start har vi under året fått småplantor av fin kvalitet, torv som skapar bästa förutsättningar för plantan och krukor/emballage anpassade för plantorna som odlas. Detta tack vare våra leverantörer och nära samarbete.

Planteringen i husen har fungerat super, där alla plantor har hanterats med omsorg och kärlek. Sen har produktionen flutit på och plantorna har fått bra avstånd på borden, den näring och skötsel de behövt. Slutligen har de packats och sålts i rätt tid. Detta har vi lyckats med på grund av vår duktiga personal och en genomtänkt planering. Vi tar även med oss ny kunskap då vi har provat nya produkter, många lyckade nyheter men även några som fått oss att klia oss i huvudet.

Andra viktiga punkter att lyfta detta år är:

-        Vår återvunna kruka som går att återvinna igen, där nästan alla våra plantor numera står i denna kruka.

-        Vi har, på flera olika produkter, tagit fram och designat papperspåsar med vår logo och Från Sverige-märket. Detta för att minska inköp av påsar i plast.

-        Allt fler produkter i vårt sortiment har blivit registrerade och godkända att använda märket Från Sverige – något vi jobbar hårt med att lyfta fram.

-        Vår gröna energiförbrukning – biogas och el från vindkraft.

När vi nu blickar tillbaka på 2020 måste vi säga att vi är nöjda med året som gått! Vi vill även passa på att tacka våra kunder och leverantörer för ett fint samarbete.

Nu ser vi fram emot vad 2021 har att bjuda på!