Solgården i Trelleborg

Du är här: Hem > Aktuellt

Solgården i Trelleborg

- vår blogg

‹ Tillbaka till bloggen
Solgårdens växter är fullmatade med näring

MCP är ett naturligt mineral, zeolit, som visat sig ha fantastiska egenskaper. MCP lagrar tillsatt näring och fungerar som en näringsbuffert för plantan. När plantan behöver mer näring finns det lätt tillgängligt i MCP.

Redan 2007 började vi på Solgården använda MCP i jorden till allt som odlas här. För oss känns det extra bra att kunna leverera en produkt till våra kunder som vi vet har de bästa förutsättningar för längre hållbarhet.

Mineralen zeolit har bildats genom att aska från vulkanutbrott har blandats med saltvatten.  MCP är 100 % naturligt och kan till utseendet liknas vid ett vitt sandkorn. Att sedan MCP har kvar sin struktur och funktion under hela plantans livslängd är egenskaper som ytterligare styrker vår positiva syn på iblandningen av mineralen i jorden.

Näring som vi tillsätter i bevattningsvattnet och som plantan inte tar upp direkt lagras i MCP och härifrån kan sedan växtens rötter plocka till sig näringsämnena vid behov. Vi brukar enkelt säga att MCP verkar som ett näringsbatteri för plantan. Denna förträffliga funktion bidrar till minskad gödningsåtgång hos oss utan att tumma på kvalitén hos slutprodukten.

Tack vare näringsbatteriet finns det extra näring för plantan hemma hos konsument vilket hjälper till att förlänga hållbarheten, plantan riskerar inte i ett tidigt stadium drabbas av näringsbrist. Produkterna som lämnar Solgården är fullmatade med näring och håller sig därför längre hos konsument.

Fördelar med MCP:

-Naturprodukt
-Giftfritt
-Reglerar halten av näring till växten
-Sönderfaller inte
-Växten har vid leverans ett näringsbatteri med sig

Med MCP i substratet blir det en positivt ekonomisk fördel för alla parter; odlare, grossist, kunder och miljön.