Solgården i Trelleborg

Du är här: Hem > Om Solgården

Solgården i Trelleborg

- alltid bäst kvalitet!

Solgårdens historia


Solgården ägs och drivs idag av Håkan och Jeanette Wallin. De tog över företaget 2006 men Solgårdens historia sträcker sig längre än så, Håkan är tredje generationen trädgårdsmästare i den lilla byn Snarringe utanför Trelleborg.

Solgården startades 1958 av Carl och Karen Nielsen, Håkans mormor och morfar. På 60-talet var det tulpanodling som var det dominerande och växthusytan växte under 60-talet från 2500 kvm till 10 000 kvm.

1985 var det dags för nästa generation att ta över driften, Göran och Kirsten Wallin​. Här sker nu stora förändringar och moderniseringar, de allra äldsta växthusen rivs och ersätts med nya moderna med mörkläggningsvävar och belysning. Göran och Kirsten tar även steget att börja med egen försäljning av de odlade produkterna. 1995 gör Håkan entré i företaget och börjar arbeta som säljare i företaget. I samma veva drar Solgården igång import av ljung för försäljning på hösten. Solgården fortsätter att växa till ytan och när det är dags för Håkan att ta över rodret är ytan uppe i 17500 kvm.

Håkan och Jeanette börjar med att bygga nytt kontor med personalutrymmen samt en ny och större blomsterkyl. Säljarna är nu 3 till antalet och verksamheten växer stadigt.  Idag är växthusytan uppe i 24000 kvm och det har även byggts en uteyta på 8000 kvm. Det odlas i krukor från 10,5 cm till 27 cm och det är möjligt tack vare den nya moderna krukhallen med krukmaskiner och planteringsstationer.

Även om Solgårdens växthusyta har utökats så räcker det inte till. Sen några år tillbaks är även andra odlare leverantörer till Solgården, detta för att bredda sortimentet och för att kunna erbjuda bara det bästa till våra kunder.